Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

2022-10-30 13:17
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο τριμμένο νηστίσιμο τυρί 
  • Για το πλιγούρι με μανιτάρια

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια. 

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.

    Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι με μανιτάρια.

    Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με νηστίσιμο τυρί.